Schilderij in baklijst bevestiging

Heeft u zojuist een baklijst bij ons besteld? Of staat u op het punt er een te bestellen? Dan wilt u natuurlijk weten hoe u hier zonder veel moeite een schilderij in bevestigt. Daarom leggen we hier stap voor stap uit hoe dit moet. Ondersteund met een handig instructiefilmpje kan het niet misgaan!

Kleine opfriscursus

Voordat we uitleggen hoe u een schilderij in een baklijst bevestigt, gaan we eerst terug naar de basis. Weten hoe de baklijst is vormgegeven helpt bij het begrijpen van onderstaande instructies.

De baklijst, ook wel schilderijlijst of canvaslijst genoemd, is een houten frame dat zich kenmerkt door een duidelijk L-profiel. U krijgt dus vrij letterlijk een houten bak waarin een canvas schilderij of foto canvas bevestigd wordt. Deze constructiewijze resulteert in een oerdegelijke lijst die optimale bescherming biedt en die tegelijkertijd ook zorgt dat de afbeelding op het canvasdoek volledig tot zijn recht komt.

Al onze baklijsten zijn verkrijgbaar in diverse formaten, stijlen en kleuren. Bekijk snel ons uitgebreide assortiment en vind de lijst die het beste bij u past.

Stappenplan canvas in baklijst bevestigen

Het inlijsten van een canvas schilderij of foto canvas in een baklijst is heel eenvoudig. In onderstaand stappenplan leggen we dit proces helder uit. Volgt u deze stappen? Dan kan het inlijsten van uw canvas niet fout gaan.

  1. Stap 1: Leg de baklijst op de kop. Voordat u gaat boren of schroeven, bepaalt u het midden. U kunt het beste het schroefje een halve centimeter van de rand boren. Dit voorkomt scheuren in het hout.
  2. Stap 2: Pak een lang schroefje en schroef deze een klein stukje in de baklijst.
  3. Stap 3: Draai de baklijst om en leg deze over de rand van de tafel. Positioneer het canvas in de baklijst.
  4. Stap 4: Bevestig het schroefje in het canvasdoek. Kijk goed of het canvas goed gepositioneerd is. Voor een kleinere baklijst zijn 2 schroefjes vaak voldoende, bij grotere lijsten adviseren wij alle 4 de schroefjes vast te maken.
  5. Stap 5: Als laatste stap bevestigt u het ophangplaatje aan de baklijst. Nadat u het midden heeft bepaald, bevestigt u het plaatje op dit punt en schroeft u deze vast.

Bekijk onderstaande instructievideo

Heeft u bovenstaand stappenplan helemaal gelezen, maar twijfelt u nog over wat u precies moet doen? Geen zorgen! In onderstaand filmpje laten we duidelijk zien hoe het bevestigen van een canvas in een baklijst in zijn werk gaat.

Handgemaakte baklijsten bestellen

Bent u al fan van onze baklijsten? Of bent u voor het eerst geïnteresseerd in de aanschaf van deze bijzondere lijst? Wat de reden voor uw bezoek aan onze webshop ook is, wij hebben een passende baklijst voor iedereen. Alle lijsten binnen ons assortiment worden met de hand gemaakt en zijn afkomstig uit onze eigen lijstenmakerij. Dit geeft ons de vrijheid om unieke lijsten te fabriceren in vrijwel elk formaat. Met een baklijst is elk schilderij omringd met stijl.

Vragen? Neem contact op

Zo, nu weet u hoe een canvas bevestigd wordt in een baklijst. Komt u er toch niet helemaal uit of heeft u een andere vraag over onze baklijsten? Aarzel dan niet en neem gerust contact met ons op. U kunt bellen naar 0528 - 74 60 17 of stuur een mail met uw vraag naar [email protected]. We staan u graag te woord om al uw vragen te beantwoorden.